Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa grillissä valmistui tällä kertaa pekoniin käärittyjä nyhtökaurapihvejä lohkoperunoiden kera. Jogurtilla maustettu salaatti viimeistelee kesäisen grilliannoksen.

Tarvitset (4 annosta)

  • 1 pkt nyhtökaurapihvejä (Gold & Green)
  • 1 pss pihvien kastiketta
  • 4 viipaletta pekonia
  • (cocktailtikkuja)

Perunat

  • 8 isoa keitettyä perunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Salaatti

  • 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 100 g fetajuustoa murennettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • tilkka oliiviöljyä
  • ripaus mustapippuria
  • ½ kurkku kuutioina
  • 1 paprika kuutioina
  • 2 isoa tomaattia kuutioina
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 dl kalamataoliiveja

Valmistusohje

Sivele kastike pihvien pinnoille. Kääri pihvien ympärille pekoniviipaleet ja kiinnitä ne tarvittaessa cocktailtikuilla. Lohko perunat ja kääntele niiden joukkoon öljy, suola, mustapippuri ja rosmariini.

Sekoita isossa kulhossa jogurtti, fetajuusto, sitruunamehu, oliiviöljy ja mustapippuri. Lisää loput salaatin ainekset ja kääntele salaatti sekaisin, jätä tekeytymään.

Grillaa pihvit niin, että pekoni ruskistuu kauttaaltaan. Grillaa perunat valurautapannussa tai tasoparilalla kuumassa grillissä niitä välillä käännellen. Tarjoile pihvit perunoiden ja tzatzikisalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.