Grillattu possunsisäfilee ja täytetyt jalapenot

Kaupan hyllyllä pienten tabasco-pullojen vierestä löydät yleensä samanlaisissa pulloissa vihreää jalapenokastiketta. Se on tämän sisäfileen kirpakkana mausteena. Erinomaisen sopivina lisäkkeinä on juustolla ja pähkinöillä täytetyt kokonaiset jalapenot, joita saa ainakin purkkeihin säilöttynä, ellet löydä tuoreita.

Neljälle

  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl jalapenokastiketta
  • ½ dl dl rypsiöljyä

Kiillotetut täytetyt jalapenot

  • 8 jalapenoa
  • 150 g chevreä (vuohenmaitojuustoa)
  • 5 saksanpähkinää
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl maissitärkkelystä + vesitilkka

Valmistusohje

1. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään öljy ja jalapenokastike ja voitele filee kauttaaltaan seoksella.

2. Kääri fileen kapeaan päähän alumiinifoliota, jottei se kuivu ja pala grillissä. Grillaa fileetä puuhiiligrillissä riittävän etäällä hehkusta 20-30 minuuttia. Kääntele fileetä silloin tällöin. Poista folio grillaamisen loppupuolella. Anna lihan vetäytyä ennen viipalointia.

3. Leikkaa jalapenopalkojen päästä kova kanta pois ja poista myös siemenet, niin että palot voi täyttää. Sekoita yhteen vesi, viinietikka ja hunaja, lämmitä varovasti. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta seos. Murskaa pähkinät ja sekoita keskenään juusto ja pähkinämurske. Täytä jalapenot ja grillaa pari minuuttia kummaltakin puolelta. Penslaa ne hunajakiilteellä aivan grillauksen loppupuolella ja tarjoile fileeviipaleiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!