Possunfileetä kesäkurpitsan kera
Tämä uuniherkku tehdään sian sisäfileestä. Yhtä hyvin voi käyttää ulkofileetäkin, mutta paistoaika pitenee silloin merkittävästi, koska possunlihan pitää aina olla kypsää. Oheen sopii todella hyvin höyryävät, vastakeitetyt tagliatellet.
Neljälle
- 800 g sian sisäfileetä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- ½ purjoa
- 2 dl kermaa
- 2 tl vaaleata ranskalaista sinappia
Koristeluun
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa possunsisäfilee palleroisiksi paloiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa.
2. Leikkaa kesäkurpitsa palasiksi. Kuori ja lohko sipuli. Huuhdo purjo ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota kesäkurpitsa, sipuli ja purjo voissa ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään kerma ja sinappi ja kaada vihannesten päälle, ripottele hieman suolaa. Nosta lihapalat viimeiseksi uunivuokaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia.
3. Hienonna lehtipersilja ja sirottele ruoan pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"