Kirstin porsaanfilee
Porsaanfilee ja taskurapumuhennos on erilainen makuyhdistelmä, mutta joka sopii mainiosti yhteen! Tämän ruoan voit valmistaa täysin valmiiksi etukäteen ja vain gratinoida juuston kera juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600-700 g porsaanfileetä
- suolaa ja pippuria
Muhennos
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 prk taskuravunlihaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta liha, ruskista se hyvin joka puolelta. Alenna lämpöä ja anna fileen paistua kypsäksi n. 20 minuuttia.
2. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää viini ja kerma. Kääntele mukaan taskuravunlihat, mausta ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
4. Viipaloi filee, laita se uunivuokaan, levitä päälle rapumuhennos. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku