Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirstin porsaanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanfilee ja taskurapumuhennos on erilainen makuyhdistelmä, mutta joka sopii mainiosti yhteen! Tämän ruoan voit valmistaa täysin valmiiksi etukäteen ja vain gratinoida juuston kera juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 600-700 g porsaanfileetä
  • suolaa ja pippuria

Muhennos

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 prk taskuravunlihaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta liha, ruskista se hyvin joka puolelta. Alenna lämpöä ja anna fileen paistua kypsäksi n. 20 minuuttia.

2. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää viini ja kerma. Kääntele mukaan taskuravunlihat, mausta ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

4. Viipaloi filee, laita se uunivuokaan, levitä päälle rapumuhennos. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee