Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera
Tämä ruoka valmistuu nopeasti kiireisen työpäivän jälkeen. Se on myös ehdoton perjantai-illan pelastaja - nopea mutta todella maistuva. Tarjoa lisänä riisiä ja mango chutneyta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 400 g porsaanfileetä
- 1 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 2 banaania
- ½ dl juustoraastetta
- 1 dl maapähkinöitä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
- 1 tl currya
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- mango chutneyta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa filee 2 cm:n viipaleiksi ja ruskista viipaleet pienissä erissä voissa. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla ja pane viipaleet uuninkestävään vuokaan.
2. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat kuutioiksi. Viipaloi banaanit. Pane paprikakuutiot ja banaaniviipaleet fileiden päälle, lisää kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunissa 15minuuttia.
3. Koristele maapähkinöillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku