Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia
Metsästysaika on parhaimmillaan. Kokeile Oula Hännisen helppoa reseptiä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 2 ankanrintaa
- suolaa
- mustapippuria
Kasviscouscous
- 2 dl couscousia
- 2 dl kanalientä
- 0,5 dl oljyä
- 1 kurkku kuutiotuna
- 2 tomaattia kuutiona
- 1 punasipuli kuutiona
- 1 valkosipulin kynsi hienonnetttuna
- voita
- ruohosipulia
Valmistusohje
Siisti fileet kalvoista ja ylimääräisestä rasvasta. Viillä nahkaan ristikuvio. Mausta fileet lihapuolelta suolalla ja mustapippurilla. Laita fileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista nahka kullanruskeaksi ja rapeaksi, paista hetki myös toiselta puolelta. Loppukypsennä fileet 185-asteisessa uunissa 4-6 min. Anna lihan vetäytyä paiston jälkeen folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kiehauta kanaliemi ja öljy. Lisää couscous ja hienonnettu valkosipuli. Hauduta kypsäksi. Lisää kuutioidut kasvikset ja sekoita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku