Lämmin hernetempe-sienisalaatti

26.8.2013.

Ainekset

  • 100 g hernetempeä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 nippu persiljaa
  • rypsiöljyä
  • 1 isohko sipuli
  • 100 g herkkutatteja
  • 100 g kanttarelleja
  • 1 ruukku rucolaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Ruotsalainen kastike

  • 2 omenaa
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl raastettua piparjuurta

Valmistusohje

Hernetempe:

Kuutioi hernetempe. Hienonna valkosipulit ja osa persiljasta. Sekoita ainekset öljyn kanssa sekaisin ja anna tempen marinoitua hetki. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja siisti sienet. Paista marinoidut tempepalat, sienet sekä ohueksi siivutettu sipuli paistinpannulla. Mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää lopuksi reilusti hienonnettua persiljaa. Mausta rucola kevyesti suolalla, pippurilla sekä tilkalla öljyä. Tarjoile lämmin salaatti kastikkeen kera.

Ruotsalainen kastike:

Kuori omenat ja poista omenista siemenet. Lohko omenat ja hauduta niitä valkoviinissä, kunnes ovat kypsiä. Soseuta omenat ja jäähdytä. Sekoita omenasose, majoneesi sekä raastettu piparjuuri keskenään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!