Lämmin hernetempe-sienisalaatti
26.8.2013.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g hernetempeä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 nippu persiljaa
- rypsiöljyä
- 1 isohko sipuli
- 100 g herkkutatteja
- 100 g kanttarelleja
- 1 ruukku rucolaa
- suolaa
- mustapippuria
Ruotsalainen kastike
- 2 omenaa
- 0,5 dl valkoviiniä
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
Hernetempe:
Kuutioi hernetempe. Hienonna valkosipulit ja osa persiljasta. Sekoita ainekset öljyn kanssa sekaisin ja anna tempen marinoitua hetki. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja siisti sienet. Paista marinoidut tempepalat, sienet sekä ohueksi siivutettu sipuli paistinpannulla. Mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää lopuksi reilusti hienonnettua persiljaa. Mausta rucola kevyesti suolalla, pippurilla sekä tilkalla öljyä. Tarjoile lämmin salaatti kastikkeen kera.
Ruotsalainen kastike:
Kuori omenat ja poista omenista siemenet. Lohko omenat ja hauduta niitä valkoviinissä, kunnes ovat kypsiä. Soseuta omenat ja jäähdytä. Sekoita omenasose, majoneesi sekä raastettu piparjuuri keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti