Grillattua makrillia

Makrillilla on voimakas maku ja se sopii siksi tarjoiltavaksi punaviinikastikkeen kera. Tässä on grilliresepti.

Neljälle

  • 600 g makrillifileetä
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl punaviiniä
  • 1 nippu ruohosipulia

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl vasikanlientä

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Lisää punaviini ja liemi samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä 3 minuuttia ja siivilöi sitten kastike.

2. Penslaa kalafileet soijalla ja punaviinillä. Hienonna ruohosipuli.

3. Grillaa kalaa nahkapuoli ylöspäin muutama minuutti. Käännä ja grillaa kypsäksi nahkapuoli hiillosta päin n. 2-3 minuuttia. Tarjoile punaviinikastikkeen kera, ripottele päälle ruohosipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!