Grillattua makrillia
Makrillilla on voimakas maku ja se sopii siksi tarjoiltavaksi punaviinikastikkeen kera. Tässä on grilliresepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g makrillifileetä
- 2 tl kiinalaista soijaa
- 2 rkl punaviiniä
- 1 nippu ruohosipulia
Punaviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl punaviiniä
- 2 dl vasikanlientä
Valmistusohje
1. Punaviinikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Lisää punaviini ja liemi samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä 3 minuuttia ja siivilöi sitten kastike.
2. Penslaa kalafileet soijalla ja punaviinillä. Hienonna ruohosipuli.
3. Grillaa kalaa nahkapuoli ylöspäin muutama minuutti. Käännä ja grillaa kypsäksi nahkapuoli hiillosta päin n. 2-3 minuuttia. Tarjoile punaviinikastikkeen kera, ripottele päälle ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa