Lohifilee punaviinikastikkeessa
Lohessa on niin voimakas maku, että sen kanssa sopii tarjoilla punaviinikastiketta. Juo mielellään samanlaatuista viiniä aterialla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- suolaa ja valkopippuria
Punaviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl punaviiniä
- 2 dl vasikkalientä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane lohifilee voideltuun univuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kalaa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Punaviinikastike: Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna kasarissa voita ja kuullota sipulisilppua kullankeltaiseksi. Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Lisää punaviini ja lihaliemi sekoittaen. Nosta kasari takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja hauduta 3 minuuttia. Siivilöi sitten tiuhan siivilän läpi.
3. Tarjoile kastike lohen ohessa, keitetyt perunat sopivat lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku