Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohifilee punaviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohessa on niin voimakas maku, että sen kanssa sopii tarjoilla punaviinikastiketta. Juo mielellään samanlaatuista viiniä aterialla.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • suolaa ja valkopippuria

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl vasikkalientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane lohifilee voideltuun univuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kalaa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Punaviinikastike: Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna kasarissa voita ja kuullota sipulisilppua kullankeltaiseksi. Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Lisää punaviini ja lihaliemi sekoittaen. Nosta kasari takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja hauduta 3 minuuttia. Siivilöi sitten tiuhan siivilän läpi.

3. Tarjoile kastike lohen ohessa, keitetyt perunat sopivat lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee