Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Halstrattua meribassia punaviinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valkoviini ei ole ainoa viini, joka sopii kalalle – voimakasmakuisen kalan voi hyvin tarjoilla punaviinikastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 palaa meribassifileetä nahalla
  • jauhettua valkopippuria
  • gourmetsuolaa

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl vasikanlientä

Tarjoiluun

  • mangosalsaa
  • voitaikinakaloja

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Lisää punaviini ja liemi samalla sekoittaen. Laita kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua 3 minuuttia, siivilöi sitten kastike.

2. Kuumenna valurautapannu ja paista kaloja nahkapuoli alaspäin minuutti kuumalla pannulla. Alenna keskilämmölle ja paista vielä 2-3 minuuttia.

3. Tarjoile heti kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala