Halstrattua meribassia punaviinikastikkeella

Valkoviini ei ole ainoa viini, joka sopii kalalle – voimakasmakuisen kalan voi hyvin tarjoilla punaviinikastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 palaa meribassifileetä nahalla
  • jauhettua valkopippuria
  • gourmetsuolaa

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl vasikanlientä

Tarjoiluun

  • mangosalsaa
  • voitaikinakaloja

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Lisää punaviini ja liemi samalla sekoittaen. Laita kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua 3 minuuttia, siivilöi sitten kastike.

2. Kuumenna valurautapannu ja paista kaloja nahkapuoli alaspäin minuutti kuumalla pannulla. Alenna keskilämmölle ja paista vielä 2-3 minuuttia.

3. Tarjoile heti kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.