Kananmaksahöystö herkkusienten kera
Kananmaksa on loistava raaka-aine moniin maukkaisiin ruokiin. Kauppahalleista saa ostettua kananmaksaa grammoissa tai miksei kiloissa! Maksa ja sienet ovat klassinen yhdistelmä, joka tässäkin reseptissä takaa hyvän lopputuloksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g kananmaksaa
- 4 salottisipulia
- 200 g herkkusieniä
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl vehnäjauhoja
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl lihalientä
Tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Puhdista ja paloittele sienet isoiksi paloiksi. Paloittele maksa ja ruskista se hyvin voissa kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla, laita maksanpalat kattilaan.
2. Ruskista sienet samassa pannussa ja lisää salottisipuli paistamisen loppua kohti. Sekoita kunnolla ja paista vielä muutama minuutti. Lisää sieniseos maksakattilaan. Puuteroi päälle vehnäjauhoja ja sekoita.
3. Kaada viini ja liemi kattilaan ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna poreilla pari minuuttia. Tarjoile tuoksuvan, vastakeitetyn jasmiiniriisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka