Hienot, sinappigraavatut silakat
Ensin sinappi graavataan etikkaliemessä. Siihen kuluu vuorokausi, joten aloita ajoissa. Sitten se laitetaan pehmeään sinappikastikkeeseen, jossa se saa maustua vielä muutaman tunnin. Tämä sopii loistavasti joulupöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kg silakoita
Liemi
- 5 dl vettä
- ¾ dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Sinappikastike
- ½ dl sinappia
- 1 rkl vaaleaa, ranskalaista sinappia
- 1 rkl viinietikkaa
- 2 rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 2 dl neutraalia öljyä
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Päivä 1: Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo fileet ja vedä pois nahat. Sekoita vesi, etikka ja suola. Laita silakkafileet liemeen yön yli.
2. Päivä 2: Sekoita sinappi, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri sinappikastikkeeksi. Lisää öljy hienona norona samalla voimakkaasti vatkaten. Maista ja lisää tarvittaessa muutama tippa vettä tai viinietikkaa. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
3. Valuta silakkafileet kunnolla lävikössä. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain tarjoiluvadille, anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa