Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hienot, sinappigraavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ensin sinappi graavataan etikkaliemessä. Siihen kuluu vuorokausi, joten aloita ajoissa. Sitten se laitetaan pehmeään sinappikastikkeeseen, jossa se saa maustua vielä muutaman tunnin. Tämä sopii loistavasti joulupöytään.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 kg silakoita

Liemi

  • 5 dl vettä
  • ¾ dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Sinappikastike

  • ½ dl sinappia
  • 1 rkl vaaleaa, ranskalaista sinappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl neutraalia öljyä
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Päivä 1: Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo fileet ja vedä pois nahat. Sekoita vesi, etikka ja suola. Laita silakkafileet liemeen yön yli.

2. Päivä 2: Sekoita sinappi, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri sinappikastikkeeksi. Lisää öljy hienona norona samalla voimakkaasti vatkaten. Maista ja lisää tarvittaessa muutama tippa vettä tai viinietikkaa. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.

3. Valuta silakkafileet kunnolla lävikössä. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain tarjoiluvadille, anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala