Hollandaise:
Erottele kananmuna keltuaiset kattilaan. Sulata voi toisessa kattilassa.
Mittaa vesi ja etikka keltuaisten päälle. Kypsennä keltuaismassa matalalla lämmöllä kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kun vaahto alkaa kovettua, tai mittarilla mitattuna on 83c asteista, nosta kattila pois lämmöltä.
Jatka sekoittamista. Valuta sulanut ja lämmin voi pienenä nauhana keltuaismassan sekaan voimakkaasti vatkaten. Kun olet lisännyt voin, maista kastiketta. Lisää suolaa tai/ja sitruunaa tarpeen mukaan.
Basilikajugurtti:
Nypi ja hienonna basilikan lehdet veitsellä. Lisää kulhoon jossa on jugurttia ja sitruunan kuori, sekä mehu. Mausta mieleiseksesi.
Maut pääsevät paremmin esille, jos seoksen antaa tekeytyä pari tuntia kylmässä.
Punasipulivinegret:
Hienonna punasipuli erittäin hienoksi veitsellä. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua yön yli.