Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua ruijanpallasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile maukasta ja hedelmäistä, pirteää salaattia ruijanpallaksen kera. Jos fileet ovat suuria, voit puolittaa ne niin grillaus käy helpommin.

Neljälle

  • 650 g ruijanpallasta
  • 600 g perunoita, mielellään puikulaa
  • 2 veriappelsiinia
  • 3 kevätsipulia
  • 2 mietoa, vihreää chiliä
  • 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Kuori ja lohko perunat, keitä ne pehmeiksi ja anna höyryn haihtua. Kuori appelsiinit ja leikkaa niistä kalvottomia lohkoja. Suikaloi sipuli. Poista chileistä siemenet ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.

3. Grillaa ruijanpallas kauniin ruudulliseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kalapalat vadille ja jälkipaista uunissa n. 10 minuuttia.

4. Sekoita perunat, sipuli, chili ja appelsiinilohkot. Ripottele päälle sinapinsiemenet. Norota päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Asettele niiden päälle kalaa ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala