Grillattua ruijanpallasta

Tarjoile maukasta ja hedelmäistä, pirteää salaattia ruijanpallaksen kera. Jos fileet ovat suuria, voit puolittaa ne niin grillaus käy helpommin.

Neljälle

  • 650 g ruijanpallasta
  • 600 g perunoita, mielellään puikulaa
  • 2 veriappelsiinia
  • 3 kevätsipulia
  • 2 mietoa, vihreää chiliä
  • 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Kuori ja lohko perunat, keitä ne pehmeiksi ja anna höyryn haihtua. Kuori appelsiinit ja leikkaa niistä kalvottomia lohkoja. Suikaloi sipuli. Poista chileistä siemenet ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.

3. Grillaa ruijanpallas kauniin ruudulliseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kalapalat vadille ja jälkipaista uunissa n. 10 minuuttia.

4. Sekoita perunat, sipuli, chili ja appelsiinilohkot. Ripottele päälle sinapinsiemenet. Norota päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Asettele niiden päälle kalaa ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!