Lohen kiinteä liha tekee siitä erinomaisen aineksen kalamurekkeeseen. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä. Ellei sinulla ole kotikoneita, pyydä apua kalatiskillä. Lohiburgeriin sopii hyvin aioli, tzatziki tai rhode island -kastike.

Neljälle

  • 700 g lohifileetä
  • 2 munaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl valkopippurirouhetta
  • ½ dl korppujauhoa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • ½ jäävuorisalaattikerää
  • ½ punasipuli
  • 1 tomaatti
  • 3 maustekurkkua
  • 1 iso patonki

Valmistusohje

1. Jauha tai miksaa lohifilee murekkeeksi. Riko munat kuppiin ja vatkaa kevyesti. Sekoita yhteen lohimureke, munat, suola ja pippuri. Muotoile 4 pihviä kostutetuilla käsillä ja kieräytä pihvit kevyesti korppujauhossa. Anna pihvien levätä leikkuulaudalla hetki.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Suikaloi salaatti, leikkaa punasipuli renkaiksi, viipaloi tomaatti ja leikkaa maustekurkut vinottain pienemmiksi paloiksi. Jaa salaatti, tomaatit, kurkut ja sipulirenkaat neljälle lautaselle.

3. Paista lohipihvit voissa miedolla lämmöllä paistinpannussa tai grillaa hiiligrillissä hieman loitolla kovimmasta hehkusta. Kypsyminen vie 3-4 minuuttia puoleltaan. Leikkaa patonki vinottain kahdeksaan palaan ja esilämmitä niitä uunissa 2 minuuttia. Aseta patonginpalanen kullekin lautaselle, nosta päälle lohipihvi ja peitä toisilla patonginpaloilla. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lohileipä