Lohiburgeri

Lohen kiinteä liha tekee siitä erinomaisen aineksen kalamurekkeeseen. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä. Ellei sinulla ole kotikoneita, pyydä apua kalatiskillä. Lohiburgeriin sopii hyvin aioli, tzatziki tai rhode island -kastike.

Neljälle

  • 700 g lohifileetä
  • 2 munaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl valkopippurirouhetta
  • ½ dl korppujauhoa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • ½ jäävuorisalaattikerää
  • ½ punasipuli
  • 1 tomaatti
  • 3 maustekurkkua
  • 1 iso patonki

Valmistusohje

1. Jauha tai miksaa lohifilee murekkeeksi. Riko munat kuppiin ja vatkaa kevyesti. Sekoita yhteen lohimureke, munat, suola ja pippuri. Muotoile 4 pihviä kostutetuilla käsillä ja kieräytä pihvit kevyesti korppujauhossa. Anna pihvien levätä leikkuulaudalla hetki.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Suikaloi salaatti, leikkaa punasipuli renkaiksi, viipaloi tomaatti ja leikkaa maustekurkut vinottain pienemmiksi paloiksi. Jaa salaatti, tomaatit, kurkut ja sipulirenkaat neljälle lautaselle.

3. Paista lohipihvit voissa miedolla lämmöllä paistinpannussa tai grillaa hiiligrillissä hieman loitolla kovimmasta hehkusta. Kypsyminen vie 3-4 minuuttia puoleltaan. Leikkaa patonki vinottain kahdeksaan palaan ja esilämmitä niitä uunissa 2 minuuttia. Aseta patonginpalanen kullekin lautaselle, nosta päälle lohipihvi ja peitä toisilla patonginpaloilla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!