Salaatti pekonin ja hyydytetyn munan kera
Tämän salaatin alkuperäisreseptissä liha on nimeltään lardon. Se on vanhaa ranskaa ja samaa alkuperää kuin esim. meidän laardi-sanamme. Lardon on kevyesti savustettuja rasvaisia sianlihasuikaleita tai kuutioita.
Neljälle
- 200 g pekonia tai suolattua siansivua
- salaatinlehtiä, eri lajikkeita
- 2 viipaletta valkoista leipää
- öljyä tai voita paistamiseen
Salaatinkastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 ½ rkl vettä
- suolaa ja valkopippuria
Hyydytetyt munat
- 1 l vettä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 munaa
Valmistusohje
1. Suikaloi pekoni tai siansivu. Poista leipäviipaleista reunat ja kuutioi viipaleet. Paista kullanruskeiksi voissa tai öljyssä. Ota leipäkuutiot pannulta ja paista pekoni- tai läskisuikaleet. Valuta ne talouspaperilla.
2. Hyydytetyt munat: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää viinietikka. Riko muna kuppiin, vähennä lämpöä ja liu'uta muna varovasti poreilevaan veteen. Kolmen minuutin kuluttua muna on valmis. Ota hyytynyt muna vedestä reikäkauhalla ja tee lopuille munille samoin kuin ensimmäiselle.
3. Sekoita öljy, viinietikka, vesi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Huuhtele salaatinlehdet, revi pienemmiksi ja jaa neljälle lautaselle. Valuta päälle kastike. Jaa lautasille lopuksi pekoni, leipäkrutongit ja hyydytetyt munat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku