Juuresburgerit

Nämä vegehampurilaiset maistuvat taivaallisilta vastatehtyinä, mutta jos teet ne etukäteen ja säilytät jääkaapissa, saat niistä lämmittämällä ruokaa pöytään pikaisesti. Se, joka on näitä maistanut, ei enää haaveile ostetuista vegepurilaisista.

Neljälle

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria

Paistamiseen

  • ½ dl korppujauhoa
  • voita

Tarjoiluun

  • 4 isoa hampurilaissämpylää
  • sinappia ja ketsuppia
  • paahdettua sipulia
  • salaatinlehtiä
  • hampurilaiskastiketta

Valmistusohje

1. Kuori perunat, selleri ja palsternakka. Keitä juurekset kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Purista perunat puristimella tai siivilän läpi ja kuutioi selleri ja palsternakka pienenpieniksi kuutioiksi.

2. Sekoita perunsurvos ja juureskuutiot, keltuaiset sekä persiljasilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sose leivinpaperille, kääri rullalle ja pane jääkaappiin.

3. Avaa paperi ja viipaloi kiinteytynyt sose kahdeksaksi, noin 2 sentin viipaleiksi. Kääntele ne korppujauhoissa ja paista "pihvit" kullankeltaisiksi voissa. Aseta kuumat perunapihvit lämmitettyjen hampurilaissämpyloiden väliin tavallisin lisäkkein ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.