Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattuja kampasimpukoita ja scampeja kahden kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 kampasimpukkaa
  • 4 scampia
  • ½ omena
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • ½ valkosipulinkynsi

Piparjuurikastike

  • 1 tomaatti
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • piparjuuriraastetta
  • 1/4 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Omenakastike

  • ½ omena
  • ½ dl kermaa

Koristeluun

  • ½ punasipuli
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • salaatinlehtiä

Salaatinkastike

  • ½ dl öljyä
  • ½ tl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Marinoi scampit persiljalla ja valkosipulilla maustetussa valkoviinissä. Leikkaa piparjuurikastikkeen tomaatti reilun kokoisiksi paloiksi, kuori ja hienonna salottisipuli. Hauduta tomaattipalat ja sipuli pehmeiksi voissa. Keitä kokoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi, siivilöi ja mausta piparjuuriraasteella, sokerilla ja valkopippurilla.

2. Kuori omena ja halkaise se. Leikkaa toinen puolikas paloiksi ja keitä palat kermassa pehmeiksi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja anna jäähtyä. Sekoita salaatinkastikkeen aineet ja kaada kastike salaatinlehtien joukkoon.

3. Grillaa tai paista scampit ja kampasimpukat kevyesti. Kuori ja lohko toinen omenanpuolikas ja ruskista lohkot voissa. Kuori punasipuli ja hienonna siitä puolet. Hienonna ruohosipuli. Levitä salaatinlehdet neljälle lautaselle ja annostele päälle punasipulia, omenalohkoja, kampasimpukoita ja scampeja. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja valuta päälle kumpaakin kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut äyriäiset