Savukatkarapuja aiolin kera
Savustetut katkaravut ovat sellaisenaan hyviä, mutta jos lämmität ne foliopaketissa grillissä, saat loistavan alkuruoan, varsinkin jos tarjoat ne hyvän kastikkeen, esimerkiksi itse tehdyn aiolin eli valkosipulimajoneesin kruunaamina.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 40 savustettua katkarapua
- 4 alumiinifolioarkkia
Aioli
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 munankeltuaista
- 2 ½ dl öljyä
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta sitruunamehua
Valmistusohje
1. Aioli: Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulimurskaan munankeltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy kaiken aikaa vatkaten, ensin tipoittain, sitten ohuena norona. Mausta suolalla ja puristetulla sitruunamehulla. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Jaa katkaravut folioarkeille ja taivuttele ne kiinni paketeiksi.
3. Aseta nyytit grilliritilälle hyvin kuumaan hehkuun vain noin 2-3 minuutiksi. Tarjoile kylmän kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"