Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savukatkarapuja aiolin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savustetut katkaravut ovat sellaisenaan hyviä, mutta jos lämmität ne foliopaketissa grillissä, saat loistavan alkuruoan, varsinkin jos tarjoat ne hyvän kastikkeen, esimerkiksi itse tehdyn aiolin eli valkosipulimajoneesin kruunaamina.

Neljälle

  • 40 savustettua katkarapua
  • 4 alumiinifolioarkkia

Aioli

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 ½ dl öljyä
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta sitruunamehua

Valmistusohje

1. Aioli: Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulimurskaan munankeltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy kaiken aikaa vatkaten, ensin tipoittain, sitten ohuena norona. Mausta suolalla ja puristetulla sitruunamehulla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Jaa katkaravut folioarkeille ja taivuttele ne kiinni paketeiksi.

3. Aseta nyytit grilliritilälle hyvin kuumaan hehkuun vain noin 2-3 minuutiksi. Tarjoile kylmän kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut äyriäiset