Savukatkarapuja aiolin kera

Savustetut katkaravut ovat sellaisenaan hyviä, mutta jos lämmität ne foliopaketissa grillissä, saat loistavan alkuruoan, varsinkin jos tarjoat ne hyvän kastikkeen, esimerkiksi itse tehdyn aiolin eli valkosipulimajoneesin kruunaamina.

Neljälle

  • 40 savustettua katkarapua
  • 4 alumiinifolioarkkia

Aioli

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 ½ dl öljyä
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta sitruunamehua

Valmistusohje

1. Aioli: Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulimurskaan munankeltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy kaiken aikaa vatkaten, ensin tipoittain, sitten ohuena norona. Mausta suolalla ja puristetulla sitruunamehulla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Jaa katkaravut folioarkeille ja taivuttele ne kiinni paketeiksi.

3. Aseta nyytit grilliritilälle hyvin kuumaan hehkuun vain noin 2-3 minuutiksi. Tarjoile kylmän kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.