Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera
Tarjoa marinoitujen grillivartaiden kanssa herkullista grillikastiketta ja wokkivihanneksia. Kunnon aterian saat keittämällä lisukkeeksi riisiä.
4 annosta
- 600 g naudan pihvilihaa
- 1 salottisipuli
- ½ punasipuli
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 prk vesikastanjoita
Marinadi
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- ½ tuore chilipalko
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl sambal oelek -tahnaa
- 1 rkl soijaa
Grillikastike
- 1 dl paprikakuutioita
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl chilikastiketta
- 2 dl lihalientä
- 1 tl hienonnettua inkivääriä
- 1 tl soijaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Marinadi: Hienonna puolikas chilipalko. Sekoita soijakastike ja öljy, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää chili, inkivääri ja sipuli. Mausta kurkumalla ja sambal oelek -tahnalla. Leikkaa liha pieniksi paloiksi ja pane marinoitumaan noin tunniksi. Pujota lihapalat vartaaseen.
2. Grillikastike: Kuutioi paprika ja kuullota voissa. Kaada paprikakuutiot, chilikastike, lihaliemi ja soijakastike kattilaan ja kiehauta. Kuori ja hienonna inkivääri ja lisää sekin kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta sinapilla. Anna kiehahtaa ja siivilöi lopuksi.
3. Kuori ja suikaloi salottisipuli ja punasipuli. Kuori ja viipaloi porkkana ja palsternakka. Wokkaa kasvikset. Viipaloi vesikastanjat ja lisää ne kasvisten joukkoon. Grillaa vartaita 5-10 minuuttia. Asettele vartaat ja kasvikset kauniisti tarjolle. Tarjoaa lisänä grillikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku