Grillattuja simpukoita ja mustekalaa
Useimpia simpukoita voi myös grillata. Tässä grillaamme sekä simpukoita että pikkumustekaloja – osta mustekalat 10-12 sentin mittaisina. Useimmiten ne ovat pakasteina.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 40 simpukkaa
- 400 g mustekalaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään.
2. Mustekalat täytyy myös puhdistaa kunnolla. Vedä varovasti irti pää ja lonkerot ja yritä irrottaa mustepussi kokonaisena, jotta vältyt työlaudan mustumiselta. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto, jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät tuntuvat pikkuluut pois. Lopuksi pitää vetää vielä nahka irti. Hiero suolaa käsiisi, niin saat otteen ohuesta nahasta.
3. Grillaa simpukoita muutama minuutti, kunnes ne aukeavat. Heitä pois ne, jotka eivät aukea. Grillaa mustekaloja 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku