Thaimaalaiset kalakakut ja dippikastike

Voit käyttää esimerkiksi lohta tai ruodittua haukea tähän ruokaan. Limetinlehtiä löydät esimerkiksi aasialaiskaupoista. Kalakakut maistuvat hyviltä keitetyn riisin ja wokattujen kasvisten kanssa.

Neljälle

  • 500 g kalafileetä
  • 1 sitruunaruoho
  • 3 limetinlehteä
  • 1 chili
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
  • (1 tl sambal oelekia)
  • (suolaa)
  • öljyä paistamiseen

Dippikastike

  • 1 chili
  • 1 salaattisipuli
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl vettä
  • ½ rkl raakasokeria

Valmistusohje

1. Dippikastike: Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna palko. Puhdista salaattisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita yhteen kalakastike, soija, vesi ja sokeri, lisää chilisilppua ja sipulirenkaita maun mukaan.

2. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja pane kylmään. Puhdista sitruunaruoho ja suikaloi se äärimmäisen ohuelti. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja silppua palko. Silppua myös limetinlehdet. Hienonna sitruunaruoho, chili ja limetinlehdet koneella niin pieneksi kuin saat. Tai murskaa ne morttelissa.

3. Sekoita ja hienonna kala, mausteet ja kalakastike tehosekoittajalla tai monitoimikoneella. Jos haluat, lisää myös sambal oelekia ja suolaa. Muotoile massasta 8 noin sentin paksuista kalakakkua. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista kalakakkuja 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile dippikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!