Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thaimaalaiset kalakakut ja dippikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit käyttää esimerkiksi lohta tai ruodittua haukea tähän ruokaan. Limetinlehtiä löydät esimerkiksi aasialaiskaupoista. Kalakakut maistuvat hyviltä keitetyn riisin ja wokattujen kasvisten kanssa.

Neljälle

  • 500 g kalafileetä
  • 1 sitruunaruoho
  • 3 limetinlehteä
  • 1 chili
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
  • (1 tl sambal oelekia)
  • (suolaa)
  • öljyä paistamiseen

Dippikastike

  • 1 chili
  • 1 salaattisipuli
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl vettä
  • ½ rkl raakasokeria

Valmistusohje

1. Dippikastike: Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna palko. Puhdista salaattisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita yhteen kalakastike, soija, vesi ja sokeri, lisää chilisilppua ja sipulirenkaita maun mukaan.

2. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja pane kylmään. Puhdista sitruunaruoho ja suikaloi se äärimmäisen ohuelti. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja silppua palko. Silppua myös limetinlehdet. Hienonna sitruunaruoho, chili ja limetinlehdet koneella niin pieneksi kuin saat. Tai murskaa ne morttelissa.

3. Sekoita ja hienonna kala, mausteet ja kalakastike tehosekoittajalla tai monitoimikoneella. Jos haluat, lisää myös sambal oelekia ja suolaa. Muotoile massasta 8 noin sentin paksuista kalakakkua. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista kalakakkuja 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile dippikastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike