Grillatut lohikyljykset ja parsakaalisose
Julkaistu
Lohikyljykset sopivat hyvin grillattaviksi melko kaukana hiilien hehkusta. Parsakaalisose on kokeilemisen arvoinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Sose
- 8 perunaa
- 250 g pakasteparsakaalia
- hiukan kermaa
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Tiputtele lohelle sitruunamehua, suolaa ja pippuroi.
2. Keitä kuoritut ja paloitellut perunat puolikypsiksi, lisää sitten parsakaalit ja keitä , kunnes perunat ovat pehmeitä ja soseuta muusiksi. Kuumenna, lisää hieman kermaa ja mausta. Pyöristä makua voinokareella.
3. Grillaa lohikyljykset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka