Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera
Kokonainen lampaan kyljysrivi riittää mainiosti neljälle hengelle. Kun valmistaa lihan kokonaisena, se pysyy helpommin mehukkaana. Coca cola -marinadi antaa hienoa makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Kyljykset
- 1 kokonainen lampaan kyljysrivi
- 2 tl rosmariinia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Marinadi
- 1 dl coca colaa
- ½ dl neutraalia öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl jauhettua korianteria
- 1 tl chilijauhetta
- 1 rkl viinietikkaa
- valkosipulinkynsiä
Kasviksia
- ½ kukkakaali
- 1 paprika
- 250 g parsakaalia
- 100 g vihreitä papuja
- 1 porkkana
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Coca cola -marinadi: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita coca cola, öljy, viinietikka, hunaja, kaneli, korianteri ja chili, lisää valkosipuli. Laita kyljysrivi marinadiin 2 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Ruskista kyljysrivi kokonaisena paistinpannussa niin että se saa hienon värin. Laita uuniin jälkipaistumaan n. 20 minuutiksi, anna lihan sitten levätä alumiinifoliossa n. 15 minuuttia. Silloin liha säilyttää mehukkuutensa ja lämpö leviää tasaisesti. Leikkaa kyljykset irti toisistaan ja asettele tarjolle.
3. Vihannekset: Kuori ja paloittele porkkana pienemmiksi paloiksi, paloittele paprika. Murra kukkakaali ja parsakaali pienemmiksi kimpuiksi. Keitä paprika, porkkana, parsakaali, kukkakaali ja vihreät pavut. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Kääntele vihannekset voisulassa, mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka