Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokonainen lampaan kyljysrivi riittää mainiosti neljälle hengelle. Kun valmistaa lihan kokonaisena, se pysyy helpommin mehukkaana. Coca cola -marinadi antaa hienoa makua.

Ainekset

  • Neljälle

Kyljykset

  • 1 kokonainen lampaan kyljysrivi
  • 2 tl rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Marinadi

  • 1 dl coca colaa
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl viinietikkaa
  • valkosipulinkynsiä

Kasviksia

  • ½ kukkakaali
  • 1 paprika
  • 250 g parsakaalia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 porkkana
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Coca cola -marinadi: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita coca cola, öljy, viinietikka, hunaja, kaneli, korianteri ja chili, lisää valkosipuli. Laita kyljysrivi marinadiin 2 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Ruskista kyljysrivi kokonaisena paistinpannussa niin että se saa hienon värin. Laita uuniin jälkipaistumaan n. 20 minuutiksi, anna lihan sitten levätä alumiinifoliossa n. 15 minuuttia. Silloin liha säilyttää mehukkuutensa ja lämpö leviää tasaisesti. Leikkaa kyljykset irti toisistaan ja asettele tarjolle.

3. Vihannekset: Kuori ja paloittele porkkana pienemmiksi paloiksi, paloittele paprika. Murra kukkakaali ja parsakaali pienemmiksi kimpuiksi. Keitä paprika, porkkana, parsakaali, kukkakaali ja vihreät pavut. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Kääntele vihannekset voisulassa, mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset