Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla

Nopeatekoisten ja hyvänmakuisten lampaankyljysten kanssa tarjoilemme tällä kertaa hauskan lisäkkeen: vihanneksia rapean yrttikuorrutuksen alla.

Neljälle

  • 4 kpl lampaan kaksoiskyljyksiä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl timjamia kuivattuna

Yrttikuorrutetut vihannekset

  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • voita paistamiseen
  • 1 ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl persiljasilppua
  • 1 tl rosmariinia kuivattuna
  • 1 tl timjamia kuivattuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa paprika ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa ja lisää paprikakuutiot mukaan freesautumaan loppuminuuteiksi. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja nosta vihanneskuutiot siihen.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita keskenään korppujauho, parmesaaniraaste, oliiviöljy, valkosipuli- ja persiljasilppu sekä rosmariini ja timjami. Levitä seos vihannesten peitteeksi vuokaan. Gratinoi uunissa 5 minuuttia.

3. Hiero lampaankyljykset suolalla, pippurilla ja timjamilla ja grillaa niitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile vihannesgratiinin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!