Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla
Nopeatekoisten ja hyvänmakuisten lampaankyljysten kanssa tarjoilemme tällä kertaa hauskan lisäkkeen: vihanneksia rapean yrttikuorrutuksen alla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 kpl lampaan kaksoiskyljyksiä
- suolaa ja mustapippuria
- ½ tl timjamia kuivattuna
Yrttikuorrutetut vihannekset
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- voita paistamiseen
- 1 ½ dl korppujauhoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl persiljasilppua
- 1 tl rosmariinia kuivattuna
- 1 tl timjamia kuivattuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa paprika ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa ja lisää paprikakuutiot mukaan freesautumaan loppuminuuteiksi. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja nosta vihanneskuutiot siihen.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita keskenään korppujauho, parmesaaniraaste, oliiviöljy, valkosipuli- ja persiljasilppu sekä rosmariini ja timjami. Levitä seos vihannesten peitteeksi vuokaan. Gratinoi uunissa 5 minuuttia.
3. Hiero lampaankyljykset suolalla, pippurilla ja timjamilla ja grillaa niitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile vihannesgratiinin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku