Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla
Nopeatekoisten ja hyvänmakuisten lampaankyljysten kanssa tarjoilemme tällä kertaa hauskan lisäkkeen: vihanneksia rapean yrttikuorrutuksen alla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 kpl lampaan kaksoiskyljyksiä
- suolaa ja mustapippuria
- ½ tl timjamia kuivattuna
Yrttikuorrutetut vihannekset
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- voita paistamiseen
- 1 ½ dl korppujauhoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl persiljasilppua
- 1 tl rosmariinia kuivattuna
- 1 tl timjamia kuivattuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa paprika ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa ja lisää paprikakuutiot mukaan freesautumaan loppuminuuteiksi. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja nosta vihanneskuutiot siihen.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita keskenään korppujauho, parmesaaniraaste, oliiviöljy, valkosipuli- ja persiljasilppu sekä rosmariini ja timjami. Levitä seos vihannesten peitteeksi vuokaan. Gratinoi uunissa 5 minuuttia.
3. Hiero lampaankyljykset suolalla, pippurilla ja timjamilla ja grillaa niitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile vihannesgratiinin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka