Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruijanpallasta, tsatsikia ja täytettyjä tomaatteja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruijanpallas on niin maukas kala, ettei se kaipaa turhia hienouksia - pelkästään voissa paistaminen takaa herkullisen lopputuloksen. Täytetyt tomaatit ja tsatsiki ovat pirteä lisä kalalle. Aterian täydentävät näyttävät perunaruusukkeet.

4 annosta

  • 600 g ruijanpallasta
  • 2 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • suolaa ja pippuria

Tsatsiki

  • 1 kurkku
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • ½ tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Tsatsiki: Poista kurkusta kantaosat, halkaise se pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita raasteeseen suola. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia ja valuta neste pois. Sekoita puristettu valkosipuli ja oliiviöljy jogurttiin. Sekoita kurkkuraaste jogurttikastikkeeseen.

2. Halkaise tomaatit ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi ja kuullota paprika. Täytä tomaatit paprikakuutioilla.

3. Kuivaa ja paista kalafileet molemmin puolin voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytettyjen tomaattien ja tsatsikin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala