Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohkoperunoita ja timjamia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohkoperunoihin sopivat kaikki kiinteät perunalajikkeet. Jos haluat erityisen isoja lohkoja, voit kokeilla uuniperunalajiketta, kuten rosamundaa. Lohkoperunat sopivat lisäkkeeksi niin lihalle, kalalle kuin linnullekin ja myös dipattavaksi.

Neljälle

  • 1 kg perunaa tai 4 isoa rosamundaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Huuhtele lohkot kylmällä vedellä ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

2. Kaada öljy uunivuokaan tai -pannuun. Lisää perunalohkot ja kääntele ne öljyssä. Kääntele ne sitten pystyyn kuin veneet, ja ripota päälle suolaa, pippuria ja timjamia. Paista uunissa noin 45 minuuttia, eli kunnes perunat ovat pehmeitä sisältä ja päältä rapeita ja kauniinruskeita.

3. Sirottele pinnalle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat