Lohkoperunoita ja timjamia
Lohkoperunoihin sopivat kaikki kiinteät perunalajikkeet. Jos haluat erityisen isoja lohkoja, voit kokeilla uuniperunalajiketta, kuten rosamundaa. Lohkoperunat sopivat lisäkkeeksi niin lihalle, kalalle kuin linnullekin ja myös dipattavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunaa tai 4 isoa rosamundaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua timjamia
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Huuhtele lohkot kylmällä vedellä ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
2. Kaada öljy uunivuokaan tai -pannuun. Lisää perunalohkot ja kääntele ne öljyssä. Kääntele ne sitten pystyyn kuin veneet, ja ripota päälle suolaa, pippuria ja timjamia. Paista uunissa noin 45 minuuttia, eli kunnes perunat ovat pehmeitä sisältä ja päältä rapeita ja kauniinruskeita.
3. Sirottele pinnalle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku