Salottisipulia foliossa
Jos haluat hauduttaa sipulia foliossa, valitse pieni ja pehmeänmakuinen laji. Salottisipuli on niin mietoa, että sitä voi melkeinpä syödä raakana. Mutta todellista herkkua siitä saa grillaamalla foliopaketissa. Maistuu muun muassa grilliruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 salottisipulia
- suolaa ja pippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Kuori ja puolita salottisipulit. Pane ne kaksinkertaisen folion päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja laita päällimmäiseksi tuoretta rosmariinia.
2. Sulje paketit ja hauduta sipuleita hitaasti grillin yläritilällä. Käännä paketteja ja kerran grillauksen aikana. Sipulit kypsyvät noin 15 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka