Grillatut vaahtokarkit, keksit ja suklaakastike
Amerikkalaiset lasten leirinuotionamit eli smores, on muunnettu aikuisten sulojälkiruoaksi. Jos sinulla on lapsia leirivalkean ympärillä, jätät vain rommin pois. Alkuperäisnimi tulee sanoista some mores, eli niitä haluaa aina vielä YHDEN lisää. Keksit, marshmallows eli vaahtokarkit sekä suklaasoosi kuuluvat alkuperäisohjeeseenkin.
Neljälle
- 12 isoa vaahtokarkkia
- 12 digestiivikeksiä
Suklaakastike
- 125 g tummaa suklaata
- 1 ½ dl kermaa
- 3 cl tummaa rommia
Lisäksi
- grillivartaita
Valmistusohje
1. Suklaakastike: Paloittele suklaa pieneksi ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se suklaahakkeen päälle. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja lisää rommi.
2. Pujota vaahtokarkit vartaisiin. Grillaa ne nopeasti kuuman hehkun yllä.
3. Taita keksi kahtia, laita vähän suklaakastiketta toiselle puolikkaalle, laita sen päälle grillattu vaahtokarkki ja paina toinen keksinpuolikas sen päälle. Nauti heti. Ja ota yksi lisää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"