Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tumma suklaamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syö tavallista tummaa levysuklaata arkipäivinä ja suo itsellesi oikein hienoa tummaa suklaata juhlajälkiruokaan. Silloin voit myös vaihtaa osan kahvista konjakkiin tai rommiin, ja maku nousee korkeuksiin.

Kymmenelle

  • 125 g tummaa suklaata
  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 3 rkl tomusokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl suklaaströsseliä

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä tai vähäisellä teholla mikrossa. Anna jäähtyä hieman.

2. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan, sekä tomusokeri ja kahvi. Vaahdota kerma kovaksi ja kääntele se suklaaseokseen.

3. Jaa mousse annos-foliovuokiin tai kauniisiin laseihin. Ripota pinnalle strösseliä.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse