Suklaafondue

On hauska kokoontua tuoksuvan padan ympärille, johon kukin kastaa hedelmäpaloja tai vaahtokarkkeja. Jos kesteissä on mukana lapsia, suklaaseoksesta voi jättää pois konjakin tai viskin.

Ainekset

  • 4 hengelle

Erilaisia hedelmiä

  • papaijaa
  • kumkvatteja
  • ananaskirsikoita
  • appelsiineja
  • banaania
  • mansikoita
  • 1 pussi vaahtokarkkeja
  • 225 g tummaa suklaata
  • 2 1/2 dl kahvikermaa
  • 1 rkl konjakkia tai viskiä (voidaan jättää pois)

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele hedelmät suupaloiksi ja ryhmittele ne yhdessä vaahtokarkkien kanssa vadille.

2. Paloittele suklaa, kiehauta kerma ja lisää suklaapalat kermaan. Anna suklaan sulaa koko ajan sekoitellen. Mausta mahdollisesti konjakilla tai viskillä.

3. Kaada suklaaseos fonduepataan tai kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta pata lämpöalustallaan pöydän keskelle. Kukin saa dippailla fonduehaarukoilla tai grillitikuilla haluamiaan hedelmäpaloja tai vaahtokarkkeja suklaasulaan.

Vinkki: tumman suklaan sijaan myös Toblerone sopii suklaafondueen erittäin hyvin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!