Vadelmaswirl
Tämä jälkiruoka näyttää siltä, että se on vaatinut paljon työtä, vaikka se itse asiassa on hyvinkin helppo valmistaa. Täydellinen yllätys!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 digestivekeksiä
- 2 rkl voita
- 1 liivatelehti
- 1 tl jauhettua kanelia
- 5 dl tuoreita vadelmia
- 2 rkl vettä
- 4 tuoretta karhunvatukkaa
- 1 prk vaniljarahkaa
Valmistusohje
1. Murusta keksit karkeasti. Paista ne voissa, mausta kanelilla. Anna jäähtyä. Laita liivate likoamaan veteen.
2. Muussaa ¾ vadelmista. Kuumenna ne veden kanssa, purista neste siivilän läpi. Sekoita liivate kuumaan vadelmamassaan.
3. Lado kerroksittain keksinmuruja, vadelmatahnaa ja rahkaa kauniisiin laseihin. Laita päällimmäiseksi muruja, koristele tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti