Vadelmaswirl

Tämä jälkiruoka näyttää siltä, että se on vaatinut paljon työtä, vaikka se itse asiassa on hyvinkin helppo valmistaa. Täydellinen yllätys!

Neljälle

  • 8 digestivekeksiä
  • 2 rkl voita
  • 1 liivatelehti
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 5 dl tuoreita vadelmia
  • 2 rkl vettä
  • 4 tuoretta karhunvatukkaa
  • 1 prk vaniljarahkaa

Valmistusohje

1. Murusta keksit karkeasti. Paista ne voissa, mausta kanelilla. Anna jäähtyä. Laita liivate likoamaan veteen.

2. Muussaa ¾ vadelmista. Kuumenna ne veden kanssa, purista neste siivilän läpi. Sekoita liivate kuumaan vadelmamassaan.

3. Lado kerroksittain keksinmuruja, vadelmatahnaa ja rahkaa kauniisiin laseihin. Laita päällimmäiseksi muruja, koristele tuoreilla marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.