Grillimestarit: Marokon kujilla
Grillimestarit-kauden kolmannessa jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Couscous
- 1 dl vettä
- 1 dl couscousia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl mustia oliiveja
- loraus valkoviiniä
Kesäkurpitsa
- pieni kesäkurpitsa
- puolikas punasipuli
- öljyä paistamiseen
- ripaus mustapippuria
Punasipuli-tomaattisalsa
- 1 pieni punasipuli
- 1 pihvitomaatti
- puolikkaan sitruunan mehu
- 0,5 dl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sokeria
- tuoretta oreganoa hienonnettuna
- suolaa maun mukaan
Naudan ulkofilee
- 1 kg naudan ulkofilee
Pannulle
- rosmariinin oksa
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 rkl öljyä
Mausteseos
- 1 valkosipulinkynsi
- tuoretta timjamia
- 2 laakerinlehteä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl öljyä
Kastike
- 100 g sokeriherneitä
- 1 tl dijon-sinappia
- 2 dl Juustoportin pehmeää kermaviiliä
- puolikkaan sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- tuoretta minttua
- tuoretta basilikaa
- tuoretta korianteria
- suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- hiukan sokeria
Valmistusohje
Laita couscous kylmään veteen. Lisää veteen suolaa, oliiviöljyä, pippuria, puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori. Jätä couscous turpoamaan.
Pilko kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja viipaloi punasipuli. Laita ne kypsymään öljyttyyn pannuun grillille. Lorauta myöhemmin sekaan tilkka valkoviiniä.
Valmistele punasipuli-tomaattisalsa. Leikkaa pieniksi paloiksi punasipuli ja tomaatti, murskaa valkosipulinkynsi. Laita kaikki ainekset pieneen kannelliseen kattilaan grillille ja jätä salsa kypsymään. Sekoita välillä.
Laita ulkofileen kypsentämistä varten pannulle kuumenemaan öljyä, lisää rosmariinin oksa ja valkosipulinkynsi. Murskaa morttelissa laakerinlehdet, valkosipuli, timjami, pippuri ja lisää öljyä sekä ripaus suolaa. Viipaloi naudanfilee ja hiero mausteseos lihan pintaan. Jätä liha marinoitumaan.
Sekoita turvonnut couscous kesäkurpitsapannuun ja lisää viipaloituja oliiveja.
Tee kastike kermaviilistä. Sekoita kermaviilin joukkoon dijon-sinappia, puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori, pilkotut sokeriherneet, reippaasti yrttejä sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Ja tarpeen mukaan hiukan sokeria.
Kypsennä naudanfileeviipaleet pannulla, jossa oli öljyssä paahtumassa rosmariinin oksa ja valkosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"