Gubbröra – sillikaviaari Hans Välimäen ohjeella
Gubbröra on perinteisesti leivän päällä nautittavaa sillipöperöä, jota kutsutaan myös nimellä sillikaviaari. Tämän gubbröra-ohjeen teki Hans Välimäki.
Ainekset
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa kuorittuna ja pilkottuna
- 1-2 matjesfilettä silputtuna
- 1 hienonnettu keltasipuli
- 1 rkl silputtua tilliä
- 1rkl silputtua ruohosipulia
- 2-3 rkl majoneesia
- 2-3 rkl creme fraichea
- 4-8 siivua tummaa mallasleipää paahdettuina
Valmistusohje
Gubbröra valmistuu näin:
Sekoita kananmunat, hienonnettu matjes-sillifile, sipuli, tilli, ruohosipuli sekä majoneesi ja creme fraiche. Sekoita ja mausta tarvittaessa pippurilla. Tarjoile paahdettujen mallasleipien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa