Gubbröra-alkupalat
Äijämössö-gubbröra-vanhainherrain herkku on kansankodin tukipilari, seisovan pöydän vakio, illanistujaisten ravitseva päätös ja suosittu huikopala näkkileivän ja snapsin kera. Nyt tarjoamme sitä alkupalana saaristolaisleivällä.
- Ruokavalio: Kevyt
4 hengelle
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 1 purkki anjovisfileitä
- 2 keitettyä perunaa
- 2 rkl tillisilppua
- 2 rkl persiljasilppua
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 4 viipaletta tummaa (saaristolais)leipää
- voita tai levitettä
- tillinoksia
Valmistusohje
1. Hienonna munat ja anjovisfileet ja kuutioi perunat pieneksi. Sekoita keskenään hyvin. Lisää mausteyrtit ja tipauta lisämausteeksi hieman anjovislientä, jos haluat.
2. Voitele leipäviipaleet. Muotoile seoksesta munanmuotoinen pyörykkä kullekin leivälle ja koristele tillillä. Kylmä snapsi vauhdittaa päivällisen odotusta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku