Akseli Herlevin Hirvitartar
Julkaistu
15.10.2014. Akseli Herlevi kokkasi Huomenta Suomen Makuja ja Elämää -osiossa.
Ainekset (Resepti neljälle)
- 400g hirven filettä tai muuta osaa
- 2rkl kapriksia, hienonnettuna
- 8kpl cornichon-kurkkuja, hienonnettuna
- 1kpl shalottisipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
- 2rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1 keltuainen
- 1tl chilikastiketta
- 1tl worcestershire-kastiketta
- 4-8 viipaletta vaaleaa leipää
- 1/2dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Paista leipäviipaleet oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja siirrä lautasille. Hienonna hirvenliha hienoksi ja sekoita joukkoon keltuainen, hienonnettu kapris, sipuli, pikkukurkut ja persilja. Mausta chili ja worcesterkastikkeella, suolalla ja pippurilla. Tarjoile paistettujen leipien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku