MasterChef: Rapuleipä, pikkelöity fenkoli ja mätimousse – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Matias_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 10 kpl Keitettyjä täplärapuja
  • 2 prk Smetanaa
  • 1 pnt Ruohosipulia
  • 1 pnt Tilliä
  • 2 Paahtoleipää
  • 1 Fenkoli
  • 1 Osa etikkaa
  • 2 Osaa sokeria
  • 3 Osaa vettä
  • 3 rkl Siianmätiä
  • 2 kpl Sitruunaa

Valmistusohje

Kuori ravut ja mausta sitruunalla, sitruunan kuorella, ruohosipulilla ja tillillä. Valmista pikkelöinti liemi laittamalla kattilaan 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta. Kaada kuuma liemi leikattujen fenkoleiden päälle. 

 Lisää vatkatun smetanan joukkoon siianmätiä. Mausta suolalla, sitruunalla ja sitruunankuorella. Paahda paahtoleivät.

Kokoa paahdetun leivän päälle rapumassa, mätimousse ja pikkelöity fenkoli.  Koristele siianmädillä ja kruunutillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.