Vanhanherran herkku

Gubbröra on ruotsalainen klassikko, jolle ei oikein ole suomalaista nimeä. Se on paremminkin vanhain herrain herkku kuin äijämössö; sillä herkuttelevat herrat ovat kautta aikain parannelleet krapulaa snapsin kera tai nauttineet yöpalana kostean illan päätteeksi.

4 hengelle

  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 12-16 anjovisfileetä
  • 4 tl muikunmätiä (tai muuta mätiä)
  • 2 munankeltuaista raakana
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • tilliä koristeeksi
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Pilko jäähdytetyt, kovaksikeitetyt munat rakeiseksi, ei soseeksi. Tee samoin anjovisfileille.

2. Sekoita juuri ennen tarjoilua munahake raakojen keltuaisten kanssa. Kääntele sekaan anjovishake sekä tilli-, persilja- ja ruohosipulisilppu.

3. Tarjoile seos kylmänä näkkileivän tai tumman saaristolaisleivän kanssa koristeltuna tillinoksilla ja mätinokareilla sekä salaatinlehdillä. Napanderi ja/tai kylmä olut säestävät hienosti tätä herkkua, joka sopii myös uusien perunoiden kyytipojaksi juhannuspöytään tai noutopöydän vetonaulaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!