Silliä mausteliemessä

Näin valmistettu silli säilyy hyvin kannellisessa purkissa kylmässä. Laita sillipalat kauniisti tarjolle punasipulin, tillisilpun ja maustepippurin kera ja aina vastakeitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi olutta ja snapsia - ei koskaan viiniä.

4 hengelle

  • 4 suolasillifileetä (liotettuina)
  • 1 1/2 dl etikkaa (12%)
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 rkl rouhittua valkopippuria
  • 3 laakerinlehteä

Tarjoiluun

  • 1 punasipuli viipaleina
  • 1 rkl rouhittua maustepippuria
  • 2 rkl tilliä

Valmistusohje

1. Liemi: kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta etikka, vesi, sokeri, valkopippurirouhe, sipuliviipaleet ja laakerinlehdet. Jäähdytä liemi.

2. Kaada jäähtynyt liemi sillifileiden päälle purkkiin ja anna maustua yön yli.

3. Leikkaa fileet kauniiksi paloiksi tarjoiluvadille ja koristele punasipulirenkailla, maustepippurirouheella sekä tillillä. Jos haluat käyttää myös hieman sillilientä tarjoiluun, voit värjätä sen tilkalla punajuurilientä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!