Lohipastramia salaattipedillä

Ainekset

  • noin 500 g lohifileetä (keskipala)
  • suolaa
  • pippurisekoitusta
  • friseesalaattia
  • rucolaa
  • parmesaanilastuja
  • oliiviöljyä (Lanfranchi-oliiviöljyä)
  • suolaa

Valmistusohje

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan. Mausta kala suolalla ja anna sen imeytyä kylmässä noin 1,5–2 tuntia. Leikkaa lohipala ruotoviivan suuntaisesti neljään osaan, tarkoituksena on saada aikaan neljä epämääräistä, kulmikasta siivua. Lämmitä teflonpannu tulikuumaksi. Pyöritä lohipalat kuivalla pannulla yksi kerrallaan siten, että ne saavat aavistuksen pintaväriä ja nosta palat reilunkokoiseen astiaan. Mausta lohipalat pippurisekoituksella. Kääri jokainen lohipala omaan tiukkaan kelmupakettiin, pyörittäen kelmua molemmista päistä eri suuntiin. Siirrä paketit tunniksi jääkaappiin.

Revi friseesalaatti. Sekoita kulhossa friseesalaatti, rucola, parmesaanilastut ja oliiviöljy keskenään. Mausta suolalla.

Leikkaa terävällä veitsellä pötköistä sopivia lohipastramipaloja. Poista paloista kelmut vasta leikkaamisen jälkeen. Tarjoile salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!