Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-avokadosalaatti – Harri Syrjäsen onnellisten rasvojen resepti

1:00img
Miten valmistuu lohi-avokadosalaatti? Harri Syrjänen näyttää helpot vaiheet.
Julkaistu 20.07.2022 08:26

MTV LIFESTYLE

Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan valmistuu helposti ja nopeasti.

Ainekset

  • 300 g lämminsavulohta
  • 50 g babypinaattia
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 1 lime
  • 1/3 kurkku
  • 1 punasipuli varsineen
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 avocadoa
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2–3 rkl vettä
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Hakkaa kurkkua veitsen lappeella ja pilko paloiksi. Puolita tomaatit. Leikkaa punasipuli renkaiksi varsineen.

2. Puolita avocadot ja poista kivet. Pyöräytä lusikalla hedelmäliha ja siivuta toinen avocado ja säästä toinen avocado kastikkeeseen.

3. Poista salaatista kanta ja revi pienemmäksi.

4. Kuori valkosipuli.

5. Laita avocado soseutusastiaan, lisää valkosipuli, limen mehu, öljy, vesi, suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

6. Kasaa salaatti, revi savulohi pienemmiksi paloiksi päälle ja lusikoi lopuksi samettisen pehmeä avocadokastike salaatin päälle.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Salaatit