Jouluinen kanasalaatti

Kaikki eivät halua syödä paljon raskasta jouluruokaa, vaan arvostavat kevyttä ja vaaleaa lihaa kuten kanaa. Kokeile siis kanasalaattia joulupöytään!

Neljälle

  • 800 g paistettua, kuutioitua kanaa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1/3 lavakurkku
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 140 g pekonia (1 pkt)

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi kurkku, paprika, selleri ja herkkusienet.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigretteksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Kääntele mukaan vihannekset ja kanat.

3. Suikaloi pekoni hienoksi ja paista rapeaksi. Valuta talouspaperilla. Asettele salaatti tarjoiluvadille. Ripottele pekoni salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!