Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jouluinen kanasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikki eivät halua syödä paljon raskasta jouluruokaa, vaan arvostavat kevyttä ja vaaleaa lihaa kuten kanaa. Kokeile siis kanasalaattia joulupöytään!

Neljälle

  • 800 g paistettua, kuutioitua kanaa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1/3 lavakurkku
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 140 g pekonia (1 pkt)

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi kurkku, paprika, selleri ja herkkusienet.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigretteksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Kääntele mukaan vihannekset ja kanat.

3. Suikaloi pekoni hienoksi ja paista rapeaksi. Valuta talouspaperilla. Asettele salaatti tarjoiluvadille. Ripottele pekoni salaatin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti