Graavilohisalaatti
Tämä graavilohisalaatti tarjoillaan pyöreäksi muotoiltuna.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g graavilohta
- 1 dl graavilohikastiketta
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
Koristeluun
- 1 tomaatti
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
- vihreitä salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi sentinkokoisiksi kuutioiksi, puhdista ja kuutioi herkkusienet. Sekoita lohi, herkkusienet ja lohikastike, laita ¼ sekoituksesta kastikekauhaan ja muotoile pyöreäksi. Aseta salaattikeko salaatinlehdelle lautaselle, toista neljään annokseen.
2. Hienonna kananmunat, valkuainen ja keltuainen erikseen. Asettele nauhoiksi lautasille lohisalaatin ympärille. Koristele salaatilla, tomaatilla, sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti