Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parsaa ja katkarapusalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas katkarapusalaatti, jossa on paljon vihanneksia, on mukavaa vaihtelua ruokapöytään. Halutessasi voi vaihtaa parsat mustajuureen.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 tomaattia
  • 8 parsaa
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • tilliä

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 5 rkl öljyä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo kasvikset, keitä parsat. Viipaloi herkkusienet ja lohko tomaatit. Paloittele parsat 3 cm pitkiksi paloiksi.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset, katkaravut ja vinaigrette.

3. Asettele salaatti vadille, koristele munanlohkoilla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapusalaatti