Lämmin lohisalaatti
Tämä on kevyt ja kaunis lämmin salaatti, jossa on paljon makua. Ellet löydä kevätsipulia, käytä hieman ohutta purjoa.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Kahdelle
- n. 150 g lohifileetä
- 150 g kuorellisia katkarapuja
- 2 pientä kevätsipulia
- n. 75 g vihreitä papuja
- 1 kiivi
- retiisejä
- salaatinlehtiä
Kastike
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 rkl vettä
- 1 rkl omenasiideriviinietikkaa
- 1 maustemitta murustettua rakuunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kastike ja anna sen vetäytyä. Suolaa kala ja keitä se valmiiksi kattilassa, jossa on tilkka vettä. Kuori katkaravut.
2. Lisää pavut ja kevätsipulit kattilaan ja anna niiden juuri ja juuri pehmetä.
3. Kuori ja viipaloi kiivi. Asettele ainekset kauniisti lautaselle ja lusikoi päälle kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi