Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin lohisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevyt ja kaunis lämmin salaatti, jossa on paljon makua. Ellet löydä kevätsipulia, käytä hieman ohutta purjoa.

Kahdelle

  • n. 150 g lohifileetä
  • 150 g kuorellisia katkarapuja
  • 2 pientä kevätsipulia
  • n. 75 g vihreitä papuja
  • 1 kiivi
  • retiisejä
  • salaatinlehtiä

Kastike

  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 1 maustemitta murustettua rakuunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastike ja anna sen vetäytyä. Suolaa kala ja keitä se valmiiksi kattilassa, jossa on tilkka vettä. Kuori katkaravut.

2. Lisää pavut ja kevätsipulit kattilaan ja anna niiden juuri ja juuri pehmetä.

3. Kuori ja viipaloi kiivi. Asettele ainekset kauniisti lautaselle ja lusikoi päälle kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti