Lämmin lohisalaatti
Julkaistu
Tämä on kevyt ja kaunis lämmin salaatti, jossa on paljon makua. Ellet löydä kevätsipulia, käytä hieman ohutta purjoa.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Kahdelle
- n. 150 g lohifileetä
- 150 g kuorellisia katkarapuja
- 2 pientä kevätsipulia
- n. 75 g vihreitä papuja
- 1 kiivi
- retiisejä
- salaatinlehtiä
Kastike
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 rkl vettä
- 1 rkl omenasiideriviinietikkaa
- 1 maustemitta murustettua rakuunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kastike ja anna sen vetäytyä. Suolaa kala ja keitä se valmiiksi kattilassa, jossa on tilkka vettä. Kuori katkaravut.
2. Lisää pavut ja kevätsipulit kattilaan ja anna niiden juuri ja juuri pehmetä.
3. Kuori ja viipaloi kiivi. Asettele ainekset kauniisti lautaselle ja lusikoi päälle kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"