Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku
Gluteeniton ja halutessasi myös vegaaninen suklaa-lakujuustokakku on taivaallista, eikä sen tekeminen ole edes vaikeaa! Koristelulla teet tästä kakusta myös Halloween-juhliin sopivan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Vegaaninen
Keksipohja
- 200 g gluteenittomia tummia täytekeksejä (tai oreo)
- 30 g maidotonta margariinia tai voita
Täyte
- 200 g tummaa suklaata (noin 40-50%)
- 2 dl Kaslink Aito Kauravispiä
- 300 g kauratuorejuustoa
- 0.5 dl Dansukker Siro Erikoishieno Sokeria
- 2-3 rkl Sallisen Lakritsijauhetta
Koristeet
- noin 2 rkl Sallisen Lakritsijauhetta
- haamumarenkeja
- erilaisia mustia ja harmaita lakuja
Valmistusohje
Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku valmistuu näin:
Keksipohja:
1. Laita Saga leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Täyte:
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe.
3. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
4. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla.
5. Kaada suklaalaku-moussetäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.
6. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
Koristeet:
1. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.
2. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.
3. Koristele kakku haamumarengeille ja mustilla lakuilla
Vinkki! Jos teet kakun gluteenittomana käytä gluteenittomia lakuja koristelussa. Otathan huomioon myös kaikkien koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.
Katso haamumarenkien ohje Annin Uunissa -blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa