Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku valmistuu näin:
Keksipohja:
1. Laita Saga leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Täyte:
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe.
3. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
4. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla.
5. Kaada suklaalaku-moussetäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.
6. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
Koristeet:
1. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.
2. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.
3. Koristele kakku haamumarengeille ja mustilla lakuilla
Vinkki! Jos teet kakun gluteenittomana käytä gluteenittomia lakuja koristelussa. Otathan huomioon myös kaikkien koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.
Katso haamumarenkien ohje Annin Uunissa -blogista.