Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hapatettu maalaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä leipä maistuu varmasti. Nautiskele välipalaksi tai maukkaan keiton kera.

Juuri

  • 4 dl rasvatonta piimää
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja

Taikina

  • 75 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 3-4 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kurpitsan tai auringonkukan siemeniä
  • 1 dl leseitä tai puurohiutaleita
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

(2 kpl)

Sekoita taikinajuuren jauhot ja piimä ja anna seoksen olla lämpimässä peitettynä vuorokauden ajan.

Sekoita taikinajuuri haaleaan veteen ja lisää murennettu hiiva. Liota hyvin ja lisää suola, öljy ja hiivaleipä- tai sämpyläjauhot ja siemenet tai leseet.. Sekoita taikina hyvin ja alusta se sitten vehnäjauhoilla. Kohota lämpimässä peitettynä noin tunti.

Vaivaa taikina kokoon ja leivo kaksi leipää.

Kohota leipiä pellillä 30 minuuttia. Vedä pintaan pari vinoviiltoa. Voitele vedellä ja ripottele päälle hiukan jauhoa.

Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä liinalla peitettynä.

Tuoreimmat aiheesta

Maalaisleipä