Hapatettu maalaisleipä
Tämä leipä maistuu varmasti. Nautiskele välipalaksi tai maukkaan keiton kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Juuri
- 4 dl rasvatonta piimää
- 5 dl hiivaleipäjauhoja
Taikina
- 75 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 3-4 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 dl kurpitsan tai auringonkukan siemeniä
- 1 dl leseitä tai puurohiutaleita
- 5 dl hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
(2 kpl)
Sekoita taikinajuuren jauhot ja piimä ja anna seoksen olla lämpimässä peitettynä vuorokauden ajan.
Sekoita taikinajuuri haaleaan veteen ja lisää murennettu hiiva. Liota hyvin ja lisää suola, öljy ja hiivaleipä- tai sämpyläjauhot ja siemenet tai leseet.. Sekoita taikina hyvin ja alusta se sitten vehnäjauhoilla. Kohota lämpimässä peitettynä noin tunti.
Vaivaa taikina kokoon ja leivo kaksi leipää.
Kohota leipiä pellillä 30 minuuttia. Vedä pintaan pari vinoviiltoa. Voitele vedellä ja ripottele päälle hiukan jauhoa.
Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä liinalla peitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa