Hapatettu maalaisleipä

Tämä leipä maistuu varmasti. Nautiskele välipalaksi tai maukkaan keiton kera.

Juuri

  • 4 dl rasvatonta piimää
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja

Taikina

  • 75 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 3-4 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kurpitsan tai auringonkukan siemeniä
  • 1 dl leseitä tai puurohiutaleita
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

(2 kpl)

Sekoita taikinajuuren jauhot ja piimä ja anna seoksen olla lämpimässä peitettynä vuorokauden ajan.

Sekoita taikinajuuri haaleaan veteen ja lisää murennettu hiiva. Liota hyvin ja lisää suola, öljy ja hiivaleipä- tai sämpyläjauhot ja siemenet tai leseet.. Sekoita taikina hyvin ja alusta se sitten vehnäjauhoilla. Kohota lämpimässä peitettynä noin tunti.

Vaivaa taikina kokoon ja leivo kaksi leipää.

Kohota leipiä pellillä 30 minuuttia. Vedä pintaan pari vinoviiltoa. Voitele vedellä ja ripottele päälle hiukan jauhoa.

Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä liinalla peitettynä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!