Seesami-aamiaissämpylät

Vastapaistettuja sämpylöitä viikonlopun pitkälle aamiaiselle? Taikinan tekee nopeasti ja se nousee sillä aikaa, kun käyt suihkussa. Raejuusto tekee sämpylöistä meheviä.

10 sämpylää

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 100 g raejuustoa
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 5 dl grahamjauhoa
  • n. 2 dl vehnäjauhoa
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon. Lisää joukkoon ja sekoita muut ainekset, viimeiseksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja nostata 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä pitkä säie ja leikkaa se kymmeneen osaan. Kasta jokaisen palan toinen leikkauspinta seesaminsiemenissä ja nosta sämpylät pellille. Nostata 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.