Lammsmäcka paprikakastikkeessa
Lammsmäcka on gotlannin kieltä ja tarkoittaa lampaanjauhelihapihvejä. Tämä ohje on peräisin Gotlannin ruoka-aarteistosta lisättynä paprikasoosilla.
Neljälle
- 500 g lammasjauhelihaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 tl sinapinsiemeniä1 sipuli silppuna
- 1 muna
- ½ dl korppujauhoa
- 1 dl vettä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 sipuli siivuina
- 4 paprikaa siivuina
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 tomaattia kaltattuina
- 5 dl lihalientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan vedessä turvotetut korppujauhot, mausteet, sipulisilppu ja muna. Laita murekeseos jääkaappiin 20 minuutiksi.
2. kuullota sipuli- ja paprikaviipaleita voissa padassa. Lisää tomaattipyree, ja pilkotut tomaatit. Kaada joukkoon lihaliemi. Mausta ja keitä 20 minuuttia.
3. Muotoile mureketaikinasta pieniä pihvejä ja paista ne voissa pannulla. Nosta pihvit kastikkeeseen, kun se on kypsää ja anna kaiken lämmetä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka