Lehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraaste

Olipa kerran lehtipihvi raaan munankeltuaisen ja vastaraastetun piparjuuren kera tukholmalaisravintola Victorian paraatiruoka. No sehän on niin hyvää ja helppo tehdä, että eipä ihme.

Neljälle

  • 4 isoa, ohutta lehtipihviä
  • 4 rkl vastaraastettua piparjuurta
  • 4 raakaa munankeltuaista
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kg perunoita
  • 1 dl lämmintä maitoa
  • 1 rkl voita
  • persiljaa
  • suolakurkkua

Valmistusohje

1. Perunasose: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja muussaa käsin tai sähkövatkaimella soseeksi. Lisää kuuma maito sekä voi voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla.

2. Raasta piparjuuri karkeasti. Riko munat ja erottele keltuaiset siten, että annat valkuaisen valua sormien läpi, jolloin keltuainen jää kämmenellesi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista ne nopeasti kuumalla paistinpannulla molemmin puolin.

3. Nosta perunasose ja pihvit kaksinkerroin lämpimille lautasille. Valuta keltuaiset varovasti ehjinä pihvien päälle ja sirottele piparjuuriraastetta sen ympärille, koristele persiljalla. Tarjoile suolakurkkua lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!